Followers

Promosi Hebat

Peluang untuk menambah wang poket anda. [Churp Churp]

Cipta GAME menarik di #MiloCansNextGame dan menang RM 10K!

The smartest Samsung Galaxy SII. #LoveMySII

Monday, September 12, 2011

United berhak pimpin carta liga - Ferguson


ROONEY (tengah) diraikan rakan-rakan sepasukannya apabila meledak hatrik ketika menentang Bolton pada aksi Liga Perdana England di Stadium Reebok kelmarin.


BOLTON - Alex Ferguson yakin Manchester United berhak memegang status selaku pendahulu Liga Perdana England kerana skuad kendaliannya telah melalui perlawanan yang sukar pada awal kempen musim ini.

Juara bertahan itu berjaya menewaskan Tottenham Hotspur dan Arsenal sebelum menang 5-0 ke atas Bolton Wanderers kelmarin.

Kemenangan itu turut membolehkan skuad The Red Devils mendahului jiran setempat, Manchester City yang menewaskan Swansea City, Bolton Wanderers, Tottenham dan Wigan Athletic.

Selepas empat perlawanan, United dan City berkongsi 12 mata, tetapi kedua-dua pasukan itu dibezakan dengan kelebihan jaringan.

United juga telah mengumpul 18 gol daripada empat perlawanan pertama dan jaringan hatrik kedua berturut-turut dari Wayne Rooney serta dua gol daripada Javier Hernandez menyaksikan mereka mengungguli kedudukan teratas.

Ini bermakna skuad kendalian Ferguson itu akan turun menentang Chelsea di Old Trafford dengan kelebihan psikologi pada 18 September ini.

Pengurus The Red Devils itu sedar kemenangan ke atas anak buah Andre Villas-Boas tersebut mampu mengukuhkan reputasi mereka dalam saingan liga domestik dan di pentas Eropah.

"Kamu hanya perlu memberi tumpuan kepada pasukan kamu sendiri," kata Ferguson.

"Ia adalah satu permulaan yang sukar pada awal musim, kami terpaksa berdepan semua pasukan yang hebat. Ahad ini kami bertemu Chelsea pula.

"Ia satu jadual yang padat dan kalau kami berjaya mengharunginya, kami telah melakukannya dengan baik." - AFP

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...