Followers

Promosi Hebat

Peluang untuk menambah wang poket anda. [Churp Churp]

Cipta GAME menarik di #MiloCansNextGame dan menang RM 10K!

The smartest Samsung Galaxy SII. #LoveMySII

Wednesday, September 28, 2011

Lagu Najwa Di You Tube Ditonton Lebih 2 Juta Orang

Lagu Najwa Di You Tube Ditonton Lebih 2 Juta Orang KUALA LUMPUR – Biarpun baru berusia 16 tahun tetapi bakat Najwa dalam bidang nyanyian terserlah apabila lagunya yang berjudul Cinta Muka Buku nyanyiannya ditonton lebih 2 juta penonton baru-baru ini.

Menurut pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (P) Temenggong Ibrahim, Batu Pahat, Johor ini dia tidak menyangka lagu yang dinyanyikannya di You Tube mendapat sambutan di luar dugaan daripada para penonton di seluruh dunia.

“Saya pada mulanya hanya menyanyi sambil bermain gitar lagu Baby yang dipopularkan oleh Justin Bieber di mana saya rakam dan siarkannya di You Tube. Ia hanya untuk suka-suka sahaja tetapi saya tidak sangka ramai yang sukakannya.

“Klip video lagu itu ditonton lebih 100,000 penonton. Selepas sambutan itulah saya mula mencipta lagu-lagu sendiri termasuklah Cinta Muka Buku di mana ia telah ditonton lebih 2 juta penonton,” katanya sewaktu ditemui semalam.

Ekoran sambutan para peminat terhadap lagu-lagu Najwa atau nama sebenarnya Imratul Najwa Abdul Latif, syarikat rakaman NAR Records telah melamarnya bernaung di bawah label itu pada bulan Mac yang lalu.

Jelas Najwa yang mula belajar bermain gitar pada usia 14 tahun, dia telah berkolaborasi dengan kakaknya, Iqhwatul Syafika Abdul Latif, 22, dalam menghasilkan sembilan buah lagu sejak hampir dua tahun yang lepas.

“Saya mencipta melodi lagu, manakala kesemua lirik lagu-lagu nyanyian saya pula ditulis oleh kakak saya itu. Saya akan terus belajar dan akan menyanyi secara serius selepas habis belajar nanti,” jelasnya dengan bersungguh-sungguh.

Sembilan lagu yang telah dicipta oleh Najwa yang bakal diterbitkan oleh NAR Records itu bertajuk Carta Hati, Cinta Muka Buku, I Love You, Kau Lupa Itu Aku, Kosong, Only Yours, Adamu, Sahabat serta Satu. – mynewshub.my

Tonton


CInta Muka Buku


Namewee Serang Utusan Malaysia Pula


Namewee Serang Utusan Malaysia Pula!
 

KUALA LUMPUR – Namewee buat hal lagi.

Kali ini dia mengutuk akhbar Utusan Malaysia melalui video klip selama 2 minit 43 saat yang dimuat naik ke laman Youtube bermula semalam.

Video klip berkenaan diberi tajuk Namewee FxxK Utusan dan setakat ini, hampir 15,000 hits diperoleh video berkenaan.

Sebahagian besar komen juga dilihat menyebelahi Namewee.

Marah Namewee kali ini dikatakan berpunca daripada sebuah rencana dalam Utusan Malaysia yang bertajuk Bukan Nasi Lemak 2.0, soalnya Namewee…

Rencana tersebut menzahirkan pandangan penulisnya yang tidak senang dengan sikap Namewee yang cuba menjadi hero 1Malaysia melalui filem Nasi Lemak 2.0 arahannya setelah beberapa kali bertindak menghina orang Melayu dan agama Islam sebelum ini.

Dalam rencana berkenaan, penulisnya berkata; Jika diberi tiket percuma pun, saya tidak mahu menonton filem ini.

Tidak seperti kelaziman di mana Namewee akan menyanyi lagu rap untuk meluahkan marahnya, dia kali ini hanya berkata-kata dengan menggunakan bahasa Melayu pasar dan perkataan-perkataan lucah.

Namewee kelihatan sangat marah apabila penulis berkenaan memberitahu tidak mahu menonton filemnya.

Padanya, penulis berkenaan harus menonton dahulu filem tersebut dan kemudian baru menulis pandangannya.

Wartawan Utusan Malaysia berkenaan pula dalam rencananya berkata, Namewee sudah terlalu banyak mengguris hati dan perasaan rakyat Malaysia sebelum ini.

“Tentu kita belum dapat melupakan lagi, pemuda yang berasal dari Johor ini pernah dengan lagu Negarakuku, memperlekeh negara dan menghina wanita Islam bertudung dan azan subuh.

“Selepas itu, dia atau nama sebenarnya Wee Meng Chee buat hal lagi dengan menghina TNB dan dalam lagu bertajuk Kawanku menghina Melayu dengan lirik ‘Melayu Balik Hutan Jadi Sakai’.

“Dan ada lagi, dia membuat satu lagi klip video yang menghina Guru Besar dan Kementerian Pelajaran dengan perkataan-perkataan lucah,” katanya dalam rencananya itu.

Bagi penulis berkenaan, siapa Namewee untuk bercakap mengenai perpaduan antara kaum.

“Alahai, dia pula bercakap pasal 1Malaysia. Adakah anak muda ini sedar, bukankah perpaduan di negara ini dipupuk dengan cara kita menghormati setiap kaum yang ada.

“Bukan dengan menghina dan memperlekehkan sesuatu kaum dan negaranya seperti yang disiarkan di YouTube,” katanya.

Bagi wartawan Utusan Malaysia, kalau mahu bercerita mengenai filem yang mengambarkan aspirasi semua rakyat, maka filem Estet arahan Mamat Khalid lebih hebat dan berkesan.

Filem Nasi Lemak 2.0 dibintangi beberapa artis dan pelakon popular tempatan seperti Afdlin Shauki, Datuk David Arumugam dan Adibah Noor.

Gambar: FB Namewee


-Mynewshub
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...