Followers

Promosi Hebat

Peluang untuk menambah wang poket anda. [Churp Churp]

Cipta GAME menarik di #MiloCansNextGame dan menang RM 10K!

The smartest Samsung Galaxy SII. #LoveMySII

Tuesday, July 26, 2011

Nahas Kereta Api Timbulkan Kemarahan Rakyat China


WENZHOU, China – Media China dan orang awam marah semalam ekoran nahas kereta api laju yang berlaku pada Sabtu lalu. Nahas itu menyebabkan saham kereta api merudum sekali gus mencetuskan keraguan berhubung rancangan meluaskan lagi rangkaian pengangkutan awam itu.

Dalam kejadian itu, sebuah kereta api laju yang terhenti dengan tiba-tiba kerana kehilangan kuasa telah dirempuh oleh sebuah kereta lain. Tiga pegawai kanan perkhidmatan kereta api dipecat mankala pihak pemerintah melancarkan kajian mengenai tahap keselamatan perkhidmatan tersebut.

Namun, pakar-pakar menyatakan nahas berkenaan yang menyebabkan 36 orang terbunuh telah mencetuskan perasaan bimbang dalam kalangan rakyat.

“Saya bimbang. Kelmarin ketika saya menempah tiket, saya menimbang sama ada akan beralih dengan menggunakan bas,” kata seorang pekerja dalan industri pakaian, Yu Dabao. Nahas kereta api pada Sabtu lalu itu berpunca daripada panahan petir. Akhbar People’s Daily semalam memberi petunjuk bahawa keselamatan mungkin diambil mudah semasa membina sistem rangkaian kereta api. – Agensi (Kosmo Online)

Bukti Pengundi Berdaftar Boleh Undi Dua Kali

JIKA mahu didedahkan kesemua bukti wujudnya penyelewengan di dalam daftar pengundi Suruhanjaya Penipu Rakyat, SPR nescaya masa sebulan pun tak akan cukup kerana terlalu banyak bukti-bukti penyelewengan yang berlaku.

Suruhanjaya Penipu Rakyat, SPR terus menafikan bahawa wujudnya pengundi berdaftar yang mengundi lebih daripada sekali dalam pilihanraya, jelas mereka menipu kita semua rakyat Malaysia di depan batang hidung, di depan biji mata. Rakyat "diberakkan" tepat-tepat di muka dan terpalit taik yang busuk lagi membusukkan.

Terlalu banyak blog-blog yang sudah mendedahkan penyelewengan demi penyelewengan Suruhanjaya Penipu Rakyat, SPR kebelakangan ini. Sebelum ini, MiLo SuaM tidak ketinggalan menyiarkan penipuan SPR rujuk sini [88 pengundi]. Di bawah ini salah satu bukti yang tidak dapat dinafikan oleh SPR.


Hasil semakan di website rasmi SPR telah menunjukkan seorang pengundi berdaftar bernama MOHD ISA BIN MAT RANIB ini, memegang kad pengenalan lama bernombor 4786412 namun memiliki dua kad pengenalan baru bernombor 530618106367 dan 330618105173. Beliau juga dilihat memiliki alamat tempat tinggal yang berbeza.


Jelas sekali ini membuktikan bahawa beliau boleh mengundi sebanyak dua kali di dalam pilihanraya. Kerana itulah tuntutan BERSIH 2.0 ketiga menuntut SPR menggunakan dakwat kekal pada jari setiap pengundi yang sudah mengundi bagi mengelakkan pengundi-pengundi celaka seperti ini mengundi lebih dari sekali [Tuntutan BERSIH].

Anda boleh mengesahkan sendiri maklumat ini di website rasmi Suruhanjaya Penipu Rakyat, SPR klik sini [daftar pemilih]

ReJaM© "BERSIH 2.0 turun tetap turun! Kita ubah Suruhanjaya Penipu Rakyat kepada Suruhanjaya Pilihanraya!"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...