Followers

Promosi Hebat

Peluang untuk menambah wang poket anda. [Churp Churp]

Cipta GAME menarik di #MiloCansNextGame dan menang RM 10K!

The smartest Samsung Galaxy SII. #LoveMySII

Sunday, October 16, 2011

"Bersabar sebahagian daripada Chelsea" - Andre Villas BoasLONDON - Andre-Villas Boas bersyukur dengan prestasi semasa yang ditunjukkan oleh rakan-rakannya di Chelsea. Berkat kesabaran dan keazamannya selama ini, Chelsea sudah dua kali berpesta gol. Alhamdulillah kata Anelka. Semalam, Chelsea mudah menjinakkan Everton di laman sendiri. Gol hasil jaringan Sturridge, Terry dan Ramires.

Menurut Villas-Boas, "Kami tidak melakukan apa-apa yang istimewa melainkan untuk menang setiap perlawanan. Kami perlu meneruskan rentak kemenangan ini hingga berada pada kedudukan yang selesa iaitu sebagai pendahulu liga, kerana itu adalah apa yang kami semua inginkan".

Villas-Boas juga memuji sikap sabar para pemainnya. "Kami berjaya untuk bersabar dalam mencipta peluang-peluang, kami banyak bermain dari bahagian bawah dan menyebabkan penyerang Everton menjadi penat".

Tambahnya lagi, "bila Everton menguasai bola, mereka tidak dapat menunjukkan sikap mereka yang agresif disebabkan kesabaran para pemain kami mengawal permainan menggangu pemikiran mereka".

Villa-Boas enggan memuji man of the match, Juan Mata, sebaliknnya berkata, "Ia semua bergantung kepada rakan-rakannya. Bakat-bakat dalam skuad ini sangat hebat dan para staf kami berkerja keras untuk membebaskan bakat mereka".

"Apabila mereka diberi kebebasan bermain dan membuat keputusan, mereka boleh menunjukkan bakat mereka dengan lebih baik".

Untuk rekod, berkat kesabaran Andre-Villas Boas, dia hanya kalah sekali saja daripada 11 perlawanan sebagai pengurus Chelsea. Hebat! Kalah pun dengan Manchester United, biasa la tu.

sos video: ESPN

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...