Followers

Promosi Hebat

Peluang untuk menambah wang poket anda. [Churp Churp]

Cipta GAME menarik di #MiloCansNextGame dan menang RM 10K!

The smartest Samsung Galaxy SII. #LoveMySII

Thursday, October 20, 2011

Microsoft Beli Skype USD8.5 Juta

 http://www.gizmocrave.com/wp-content/uploads/2011/06/Microsoft-Skype-Deal.jpg

Perisian Skype terbukti bukanlah sembarangan perisian yang berjaya dihasilkan oleh dunia teknologi komunikasi apabila mampu menarik syarikat perisian komputer ternama, Microsoft Corporation untuk membeli perisian tersebut dengan harga USD8.5 juta.

Sebuah laman web terkenal di Amerika Syarikat, LA Times, melaporkan bahawa urus niaga Microsoft yang membabitkan pembelian terbesar sebelum ini adalah pembelian syarikat pengiklan online, aQuantive, yang bernilai USD6 juta pada tahun 2007.

“Skype adalah produk yang unik yang digunakan oleh jutaan manusia di seluruh dunia.

“Gabungan Skype dan Microsoft akan terus menawarkan produk-produk terbaru kepada jutaan pengguna di seluruh dunia,” kata Pengurus Besar Microsoft, Steve Ballmer dalam kenyataannya, semalam.

Untuk jangka panjang, beliau memberitahu bahawa perisian tersebut akan digabungkan dengan pelbagai produk Microsoft untuk memperluaskan kebolehan Skype dan menambah baik sistem komunikasi secara online.

Menurutnya lagi, semua kakitangan Skype akan dikekalkan di pejabat masing-masing termasuk di negera Estonia, Republik Ceko, Rusia, Weeden, London, Luksemburg, Jepun, Singapura, Hong Kong dan Amerika Syarikat.

Selain itu, Steve berkata, kombinasi antara Microsoft dan Skype akan mampu untuk mempercepatkan misi Skype mencapai 1 juta pengguna setiap hari.

Perisian Skype digunakan oleh anggaran 170 juta orang setiap bulan melalui PC, Tablet, Telefon Bimbit dan Televisyen.

Skype membolehkan pengguna di merata tempat untuk berbual secara audio dan video secara mudah serta banyak digunakan untuk perniagaan jarak jauh.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...